4+1 μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016

Με ένα επιπλέον μάθημα – μπαλαντέρ, λύθηκε ο γρίφος του νέου εξεταστικού συστήματος των Πανελλαδικών το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2016.

Το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας προχωρεί σε αναδιάταξη του εξεταστικού συστήματος, όπως αυτό καθορίστηκε με τον νόμο 4186 του 2013. Βέβαια το σχέδιο του νέου εξεταστικού έγινε αφορμή για ένα ακόμη επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, με τον αναπληρωτή του Τάσο Κουράκη.

Την αρμοδιότητα για το θέμα έχει ο κ. Κουράκης, ο οποίος χθες ετοιμαζόταν να δημοσιοποιήσει το σχέδιο. Όπως η πλευρά Μπαλτά «πάγωσε» τη δημοσιοποίηση, αφού ο υπουργός χθες ήταν στο Παρίσι – σε άτυπη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του – και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ενώ οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε 4 μαθήματα (όπως είχε ορισθεί με τον νόμο 4186 του 2013 επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου), το νέο στοιχείο είναι ότι θα μπορούν να επιλέξουν και ένα πέμπτο μάθημα, η εξέταση στο οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιλέξουν τις σχολές ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Η προσθήκη του Πέμπτου μαθήματος κρίθηκε απαραίτητη ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των σχολών που θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν οι υποψήφιοι.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *