Χωρίς θέρμανση οι εστίες και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!

Να δοθεί τώρα λύση στη θέρμανση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και των Εστιών απαιτούν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας Μαθηματικού, Νοσηλευτικής, ΤΕΑΠΗ, Φυσικού, Νομικής, Οικονομικών Σπουδών, Πολιτικών Σπουδών, Ναυπηγών, Τοπογράφων, Ηλεκρολόγων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων, Βιολογικού, Οδοντιατρικής, Πανεπιστημίου Πειραιά, Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητ. Εστίας Αθηνών, Συλλόγου Οικοτρόφων Νέας Φοιτητ. Εστίας ΕΜΠ.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του 902.gr, το ΤΕΙ παραμένει χωρίς θέρμανση εδώ και 2 χρόνια, καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία.

Επειδή δηλαδή δεν τα βρίσκουν ΤΕΙ και εργολάβοι, 16.000 φοιτητές αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες και αμφιθέατρα.

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί ότι θα πρέπει να τις εγκαταλείψουν μέχρι την 1η Μάρτη, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν.

Σε απόφασή στήριξής τους προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν:

«Δεν ανεχόμαστε αυτή την άθλια κατάσταση! Τα ψίχουλα που δίνουν οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί και οι περικοπές στην φοιτητική μέριμνα έχουν οδηγήσει τις σχολές μας ένα βήμα πριν το λουκέτο! Η λειτουργία των σχολών μας εξαρτάται από τα κέφια των εργολάβων.

Φτάνει πια! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε να μας διαλύουν τις σπουδές. Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια να δώσουν λύση χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Οργανωμένα, μαχητικά, μαζικά, μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους να παλέψουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζουν. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα δίκαια αιτήματά τους.

Απαιτούμε:

    Να μπει εδώ και τώρα πετρέλαιο στο ΤΕΙ.
    Άμεση ενοικίαση δωματίων για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί.
    Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των εστιών».

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *