Χαοτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη - Επεισόδεια και τραυματισμοί

Σε έναν απέραντο καταυλισμό έχει μετατραπεί η Μυτιλήνη, όπου χιλιάδες μετανάστες- άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους- κατακλύζουν το νησί με σκηνές στο λιμάνι και σε άλλους δημόσιους χώρους και διαμαρτύρονται, απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά, ενώ σε καθημερινή βάση σημειώνονται βίαια επεισόδια στο νησί.

Η κατάσταση στο νησί είναι απελπιστική… Μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και αναζητούν απεγνωσμένα ένα καλύτερο αύριο, έχουν κατασκηνώσει στην  Μυτιλήνη, με τις σκηνές να απλώνονται  σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.

Επιπλέον, καθημερινά υπάρχει ένταση και σημειώνονται συμπλοκές και βίαια επεισόδια. Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκαν άγριες συγκρούσεις με Αφγανούς, οι οποίοι επιτέθηκαν  σε αστυνομικούς και λιμενικούς, ζητώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους για τον Πειραιά, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους και δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα. Κατά την διάρκεια των χθεσινών συμπλοκών τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χάος με πλοία και εισιτήρια!

Το λιμάνι του νησιού είναι "εγκλωβισμένο" και το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5.30 το πρωί της Κυριακής, με 2.500 επιβάτες είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα του νησιού και μέχρι τις 9 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο καταγραφής στο λιμάνι θα σταματήσει να λειτουργεί και η διαδικασία αυτή πλέον θα γίνεται στον καταυλισμό του καρά Τεπέ, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω και βόρεια της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί στον καταυλισμό όπου, όμως, και πάλι καταγραφή δεν θα γίνεται, αφού το καταγραφικό κέντρο δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει!!!

Νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί ομάδες των δυνάμεων ασφαλείας, Αστυνομίας και Λιμενικού. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας,προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

Το πρωί έφθασε στο νησί και ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας

Σε αποχή από τις εκλογές καλεί ο δήμαρχος!

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κάλεσε από την πλευρά του, τους πολίτες του νησιού  να μη συμμετέχουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι δεν θα στηθούν κάλπες στη Μυτιλήνη, αν δε δοθεί γρήγορη λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η ροή μεταναστών και προσφύγων.

ΒΙΝΤΕΟ LesvosNews
Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *