Χάος στα Πανεπιστήμια, χάνεται το εξάμηνο, άφαντοι οι διοικητικοί, φοιτητές κατέλαβαν το κυλικείο!

Εικόνα διάλυσης επικρατεί στα Πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας του θερινού εξαμήνου.

Το χάος οφείλεται στο γεγονός ότι δεν λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου λόγω των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων.
Η διαθεσιμότητα έχει παραλύσει τις υπηρεσίες, που υπολειτουργούν και η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι πύλες του campus είναι κλειστές περισσότερο από μια εβδομάδα, καθώς έχει αποκλειστεί η πρόσβαση διδασκόντων και φοιτητών.

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα παρείχαν εθελοντικά εργασία έχουν σταματήσει, φέρνοντας πίσω κρίσιμες διαδικασίες.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι ασκούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων.

Κατέλαβαν και το κυλικείο

Μέσα στο κλίμα αυτό αυξάνονται και οι αυθαίρετες ενέργειες φοιτητών, επιτείνοντας το χάος.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ιωάννης Σταυρακάκης, κατήγγειλε τη διάρρηξη και κατάληψη του κυλικείου του Τμήματος από φοιτητές που δηλώνουν ότι ανήκουν στα ΕΑΑΚ.

«Οι φοιτητές με ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να αυτοδιαχειριστούν το κυλικείο καθώς και να οργανώσουν γιορτή στο κυλικείο την Πέμπτη το βράδυ ζητώντας να μείνει ξεκλείδωτο μέρος του κτιρίου για να έχουν πρόσβαση στις τουαλέτες. Φυσικά και αρνήθηκα και τους ζήτησα να αποσυρθούν από τον παράνομα κατειλημμένο χώρο» ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ζητώντας του να μεριμνήσει για την ασφάλεια του χώρου.

Επαφές Λοβέρδου

Εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο ζητώντας παρέμβαση για το θέμα των προκηρύξεων των 600 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από την δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν διασφαλίζεται η ενδοϊδρυματική κινητικότητα.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *