ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στην Κίνα μαζί μου μόνο οι ιδιοκτήτες Κολλεγίων που δεν χρωστούν στο δημόσιο!

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν – εκτός από τα Κολλέγια και τα ΙΕΚ- και σε άλλο είδος εκπαιδευτηρίων και δεν ξέρω αν θα αλλάξουμε και τη νομοθεσία. Δεν θα ξεφύγει κανένας. Γιατί εγώ θα κάνω επιχειρηματική αποστολή στο ταξίδι μου στην Κίνα με επιχειρηματίες από αυτή την εκπαίδευση και όποιοι δεν είναι εντάξει δεν θα τους πάρω. Να είμαστε καθαροί σε αυτό. Προβληματικές περιπτώσεις από πάσης πλευράς δεν θα μείνουν στο χώρο της μεταλυκειακής μη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, και υπογράμμισε τα εξής:

-Για τα κέντρα ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης που έχουν οφειλές στο ΙΚΑ και τα οποία θα κλείσουν: «Μπορώ να δώσω μια απάντηση επ’ αυτού, επειδή άκουσα διάφορα από την Παρασκευή.

-Την Τρίτη θα πάω στη Βουλή με κλεισμένες τέτοιες επιχειρήσεις. Την Τρίτη έχουμε συνέχεια για το σχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία ακούμε φορείς και εκεί θα πάω με αυτούς που δεν πήγαν τελικά να ρυθμίσουν, γιατί κάποιοι τρέχανε.

-Την περασμένη Πέμπτη μίλαγα στη Βουλή και στις 4 με 4.30 ρύθμιζαν. Για να μην κρυβόμαστε: εμείς έχουμε τα στοιχεία του ΙΚΑ, τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΕΠ. Κανένας από αυτούς που αλλάζουν ονόματα, δεν θα ξεφύγει.

-Αν κάποιος που χρωστάει 11,5 εκατομμύρια ευρώ για να είμαι και συγκεκριμένος δηλαδή, μετονομάστηκε υπάρχει η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος η μετονομασία δεν σημαίνει απαλλαγή.

-Αν υπάρχει συνυπευθυνότητα –που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις- τότε ο διάδοχος είναι διάδοχος και των χρεών του προηγούμενου.

-Άρα όλες αυτές και κάποιες ανακοινώσεις που βγήκαν εναντίον του κ. Στύλιου αλλά και κάποιες αιτιάσεις δημοσιογραφικές, δεν μπορούν να παραγνωρίζουν αυτό το γεγονός. Έχουμε την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους βάσει αυτής κλείσαμε τις επιχειρήσεις που κλείσαμε πριν από ένα μήνα και αυτή την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα τη χρησιμοποιήσουμε και τώρα. Κάποιοι πάνε να ρυθμίσουν. Αν ρύθμισαν, ρύθμισαν. Εμείς θα παρακολουθούμε την τήρηση των ρυθμίσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας ξεφύγει κανένας και δεν κάνουμε πίσω ούτε πόντο.

-Θέλω να στείλω ένα μήνυμα για όσα αυτές τις τρεις μέρες άκουσα. Δεν θα παίξω καθόλου με αυτό το θέμα. Θα το καταλάβουν καλά τις επόμενες μέρες. Και όσοι αφήνουν αιχμές ας αφήσουν και μία και δύο και τρεις αιχμές. Δεν με ενδιαφέρει. Κάτι θα βρουν να πουν, αδιαφορώ πλήρως. Έχω την στήριξη και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Γραφείου Πρωθυπουργού. Προχωράω πάνοπλος. Δεν θα κάνω πίσω ούτε πόντο, να το λάβουν υπόψη τους αυτό».

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *