ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μεγάλος αριθμός πλεονασμάτων εκπαιδευτικών Φιλολόγων Μαθηματικών και Φυσικών!

Αναφορικά με τις ειδικότητες ΠΕ 02  Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών και ΠΕ04.01 Φυσικών, παρά το μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων που πραγματοποιήθηκαν   παρατηρείται μεγάλος αριθμός πλεονασμάτων , καθώς μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών παραμένει στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, και δεν κατέχει οργανικές τοποθετήσεις.
Τα παραπάνω αναφέρει γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας  A. Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση Βουλευτών για τις φετινές μεταθέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο υπουργός Παιδείας στην απάντησή του υπογραμμίζει επίσης ότι:
Α. Σε μια πλεονασματική περιοχή, στην οποία εκπαιδευτικοί παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ χωρίς οργανικές τοποθετήσεις, η μετάθεση και άλλων εκπαιδευτικών σε αυτή την περιοχή ουσιαστικά οξύνει το πρόβλημα πλεονάσματος και κάνει την απόδοση οργανικής τοποθέτησης από δύσκολη σε αδύνατη.
Β. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιπτώσεις μεταθέσεων παλαιότερων ετών σε πλεονασματικές περιοχές εκπαιδευτικοί να αιτούνται την ανάκληση της μετάθεσης τους καθώς δεν υπήρχαν θέσεις για οργανική τοποθέτησή τους στην περιοχή μετάθεσής τους.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *