ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Λιγότερα από 1% τα κενά επί του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού!

Τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους.
Την εκτίμηση αυτή κάνει το υπουργείο Παιδείας μεενημερωτικό σημείωμα που διένειμε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες.
Σύμφωνα με ο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας:
Α. Αύριο ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία.
Β.Οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στις θέσεις τους.  Και συγκεκριμένα: 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου αναλάβει υπηρεσία. Επίσης, τοποθετήθηκαν έως και σήμερα 4.900 αναπληρωτές.
Γ.Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 αναπληρωτές, με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.
Δ.Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ).
Ε.Πιστεύουμε, πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών, θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς.  

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *