«Το Boeing χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό. Κανείς δεν επέζησε»

​Σκυθρωπός ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε μετά από 17 ολόκληρες ημέρες, ότι το αγνοούμενο Boeing της Malaysian Airlines έπεσε σε απομακρυσμένη περιοχή, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, εντός του νότιου διαδρόμου όπου διεξάγονται οι έρευνες, πολύ μακριά όμως από την προγραμματισμένη πορεία του.

Όμως η ανακοίνωση που θα μπορούσε να δώσει τέλος στο θρίλερ, δε βασίστηκε σε αναγνώριση των συντριμμιών του αεροπλάνου που φάνηκε να εντόπισαν δορυφόροι και αεροπλάνα στην περιοχή -όπως ένα αυστραλιανό την Δευτέρα- αλλά σε στοιχεία από δορυφόρους.

Με αγωνία αναμένεται τις επόμενες ώρες να επιβεβαιωθεί ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing 777 ή να βρεθεί το μαύρο κουτί.

Οι 239 επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρείας.

«Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», ανέφερε μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας το οποίο εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των οικείων τους, σύμφωνα με το BBC.

Η βρετανική εταιρεία Inmarsat ανέλυσε πληροφορίες ελήφθησαν από δορυφόρο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τελευταία θέση του Boeing 777 ήταν στον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ανέφερε ο κ. Ράζακ σε ανακοίνωσή του. Στην ανάλυση βοήθησε η βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων.

«Βάσει της νέας τους ανάλυσης, η Inmarsat και η UK Air Accidents Investigation Branch κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου διαδρόμου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», σημείωσε ο Ραζάκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος έχουν ενημερωθεί.

«Για εκείνους οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές, γνωρίζω ότι αυτά τα νέα θα πρέπει να είναι ακόμη πιο σκληρά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διευκρινήσεις για την τύχη του Boeing ζητά η Κίνα από τη Μαλαισία

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ζητεί από τη Μαλαισία να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Boeing  μετά την ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού ότι το τελευταίο χάθηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *