Το τμήμα Ασιατικού Προσανατολισμού «οδεύει» προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Λοβέρδος: Κίνα-Ιαπωνία ενδιαφέρονται να το στελεχώσουν με εκπαιδευτικούς

Στη συμβολή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη διάδοση των Ελληνικών στην Ασία, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την αποτίμηση της πρόσφατης περιοδείας του στην Ιαπωνία.

«Ήταν συγκινητική η στιγμή, και για μένα ήταν βίωμα ζωής, να μπαίνω σ' ένα ανήλιο σπουδαστήριο και να είναι μέσα 10 νεαροί φοιτητές Ιάπωνες με τον καθηγητή τους και να κάνουν κείμενο του 6ου π.Χ. αιώνα, τον νόμο της Γόρτυνος» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία από την πλευρά της θα συμβάλλει με την καθιέρωση τριών υποτροφιών σε Ιάπωνες φοιτητές, αλλά και την ολοκλήρωση της μεταφοράς του τμήματος Ασιατικού Προσανατολισμού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, τόσο η Κίνα όσο και η Ιαπωνία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στελεχώσουν το τμήμα με διδακτικό προσωπικό, ενώ για τη λειτουργία του έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία, με τις 15 αυτές έδρες, σιγά-σιγά μεταμορφώνεται σε ένα network από τμήματα ελληνικών σπουδών και όλοι οι καθηγητές της συνδέονται, με επίκεντρο πάντα εννοείται το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε μία ψηφιακή κοινότητα πρακτικής. Που σημαίνει ότι θα δίνουν και θα παίρνουν, θα τροφοδοτούνται με υλικά, θα μπορούν να απευθύνουν ό,τι ερωτήσεις έχουν και στα συνέδριά τους να υπάρχει και η ελληνική εκπροσώπηση για να είναι όσο γίνεται πιο σφιχτή και διαρκής» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Γιώργος Καζάζης.

Ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υπουργό Παιδείας, θα επισκεφθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου την Κίνα. Εκτός από τον κ. Λοβέρδο στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο κ. Καζάζης και πέντε πρυτάνεις, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο αριθμός των εκπροσώπων των ΤΕΙ.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *