Το νέο Μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016


Το μηχανογραφικό του 2016 για τους φετινούς μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου είναι διαφορετικό από αυτό που συμπλήρωναν οι υποψήφιοι των προηγούμενων πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι επιλογές των φετινών υποψηφίων θα είναι σαφώς λιγότερες και με διαφορετική κατανομή σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στις Αστυνομικές, αλλά όχι στις Στρατιωτικές Σχολές.

Την ίδια ώρα, όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές, εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και στα Τμήματα Πληροφορικής θα αποκλείονται από τις Ιατρικές Σχολές.

Οσοι φετινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου επιλέξουν να δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα θα μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα Επιστημονικό Πεδίο.

Εάν επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις σχολές δεύτερου πεδίου, θα πρέπει να επιλέξουν και πέμπτο μάθημα (Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού).

Σχετικά με το πλήθος και την κατανομή των Τμημάτων έχουμε τα παρακάτω:

⬣ Συνολικά 465 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι κατανεμημένα στα εξής Επιστημονικά Πεδία (ορισμένα περιλαμβάνονται σε περισσότερα του ενός πεδία):

1ο: Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών (θα οδηγεί σε Νομικές, Φιλολογικά Τμήματα κ.ά.) με 86 τμήματα,

2ο: Τεχνολογικών και Θετικών Σπουδών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές κ.ά.) με 170 τμήματα,

3ο: Επιστημών Υγείας (Ιατρικές, Βιολογίες κ.λπ.) με 64 τμήματα,

4ο: Παιδαγωγικών Σπουδών με 22 τμήματα,

5ο: Οικονομίας και Πληροφορικής, 86 τμήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *