Το έγγραφο για την κατανομή των 12,5 εκ για την παιδεία από τα κλεμμένα!

Δείτε παρακάτω το έγγραφο του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδο προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οποίο προτείνει  την κατανομή των 12,5 εκ ευρώ για την παιδεία από τα λεγόμενα κλεμμένα που επεστράφησαν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο υπουργός προτείνει  το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί ως εξής:
•2 εκατ. ευρώ θα δοθεί για προμήθεια καυσίμων για δαπάνες θέρμανσης των πανεπιστημίων, των τεχνολογικών ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, με ιδιαίτερο βάρος στα ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.
•3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (1.750.000) θα απορροφηθεί από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ 1,1 εκατ. ευρώ θα πάει προς τα ΤΕΙ.
•Το ποσό των 2,5 εκατ. θα δοθεί για δαπάνες σίτισης φοιτητών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω των τρεχουσών οικονομικών δυσκολιών.
•2 εκατ. θα πάνε για δαπάνες λειτουργίας και κάλυψη εφημεριών των δύο εποπτευόμενων από το υπουργείο Παιδείας πανεπιστημιακών νοσοκομείων (Αιγινήτειο και Αρεταίειο).
•Ακόμη, 2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση και την ανάπτυξη προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ενώ 1 εκατ. για κάλυψη αναγκών των ερευνητικών κέντρων.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *