Τουρκία: Τέλος το twitter - Απαγορεύτηκε από τον Ερντογάν!

Τέλος το twitter στην Τουρκία με εντολή Ερντογάν καθώς από το βράδυ της πέμπτης είναι ανέφικτη η πρόσβαση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όπως μετέδωσε αργά την Πέμπτη το βράδυ το BBC, το σύστημα έχει μπλοκάρει το twitter ύστερα από τις απειλές για απαγόρευση της χρήσης του  που είχαν προηγηθεί από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  είχε πει χαρακτηριστικά πως: «Θα τα εξαλείψουμε όλα αυτά» μπροστά  σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Προύσα, στα βορειοδυτικά της χώρας, συμπληρώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνακόλουθες διεθνείς αντιδράσεις.

«Η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η Twitter Inc ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ότι η υπηρεσία έχει απαγορευτεί στην Τουρκία. Η ίδια δημοσίευσε μήνυμα, συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Ήδη πολύ παρακάμπτουν το "μπλόκο" του Ερντογάν μέσω δικτύων VPS, ξένων servers, αλλά και με την υπηρεσία αποστολής tweets μέσω SMS, όπως συμβούλευσε το ίδιο το Twitter τους χρήστες του στην Τουρκία.

Mε τίτλο «ανώτερη δύναμη» κυκλοφορεί στο twitter το παρακάτω σκίτσο όπου τα μπλε πουλιά που συμβολίζουν το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης "λούζουν" με κουτσουλιές το κεφάλι του Ερντογάν.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *