Τι αποφάσισαν υπουργός, Πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ για το κλείσιμο τμημάτων

Να ερωτηθούν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αν υπάρχει κάποιο τμήμα τους που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, στις περιπτώσεις που δεν διαθέτουν κανένα, ή διαθέτουν ένα ή δύο ή τρία μόνο μέλη ΔΕΠ. 
Την κοινή αυτή απόφαση έλαβαν στη καθιερωμένη Δευτεριάτικη συνάντηση τα τριμελή Συμβούλια των Πρυτάνεων και προέδρων των ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση η ΑΔΙΠ θα διατυπώνει σχετική γνώμη. Η διαδικασία αυτή θα αφορά και την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο Αθηνά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Το  Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε  στη δήλωση του συντονιστή της ΕΚΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Κουράκη  σε σχέση με την «επικείμενη κατάργηση 49 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ», ως εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν έχει τι να κάνει, για αυτό και ψαρεύει στα θολά νερά. Κανένα τμήμα δεν θα κλείσει, αν έχει δυνατότητες λειτουργίας. Ακόμη κι αν έχει λίγα μέλη ΔΕΠ μπορεί να λειτουργήσει αν καλύπτει εσωτερικά τις ανάγκες του. Για κακή τύχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σε συνεργασία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με Πρυτάνεις και Προέδρους ΤΕΙ αποφασίστηκε να ερωτηθούν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αν υπάρχει κάποιο τμήμα τους που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, στις περιπτώσεις που δεν διαθέτουν κανένα, ή διαθέτουν ένα ή δύο ή τρία μόνο μέλη ΔΕΠ. Η ΑΔΙΠ θα διατυπώνει σχετική γνώμη. Η διαδικασία αυτή θα αφορά και την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο Αθηνά».

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *