Συγκέντρωση καθηγητών στο Υπ. Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 13.00, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία απευθύνει στα μέλη της κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση. Η διαμαρτυρία αφορά στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για συγχωνεύσεις - καταργήσεις δεκάδων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήδη αναπτύσσονται οι πρώτες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα για να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις».

Για τον σκοπό αυτόν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «καλεί τις ΕΛΜΕ, όλους τους συναδέλφους, τους συλλόγους διδασκόντων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, να οργανώσουν ενημερωτικές συσκέψεις και τοπικές πρωτοβουλίες, και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ, την Τετάρτη, 21/5 ώρα 13.00 μ.μ., στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *