Στοιχεία ΣΟΚ με τα κενά στα σχολεία της Κρήτης - Στον αέρα η έναρξη του σχολικού έτους!

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, καθώς τα εκατοντάδες οργανικά κενά που καταγράφονται στα δημοτικά του νησιού αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σε επίπεδο Κρήτης τα κενά είναι 685 με την συνδικαλιστική κοινότητα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς να λάβουν όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη χωρίς προβλήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ηράκλειο καθώς τα κενά στους δασκάλους αγγίζουν τα 147, στους νηπιαγωγούς τα 83, σε καθηγητές αγγλικών τα 14 και ειδικής αγωγής τα 48. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ειδική αγωγή έχουν να ανοίξουν καινούρια τμήματα εδώ και 4 χρόνια.

Στο Νομό Χανίων τα κενά στους δασκάλους είναι 92, σε νηπιαγωγούς 47, αγγλικών 1 και ειδικής αγωγής 29.

Στο Λασίθι τα οργανικά κενά σε δασκάλους είναι 55, σε νηπιαγωγούς 55, σε γυμναστές 4, σε δασκάλους αγγλικών 5 και ειδικής αγωγής 30.

Στο Ρέθυμνο καταγράφονται 47 κενά σε δασκάλους, 11 σε νηπιαγωγούς, 6 αγγλικών, 1 μουσικής και 10 ειδικής αγωγής.

Αν μάλιστα στα συγκεκριμένα οργανικά κενά προστεθούν και τα λειτουργικά κενά τα οποία θα προκύψουν τέλος Αυγούστου τότε καταλαβαίνουμε πως το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί με την έναρξη των σχολείων. 

Έχουν μάλιστα εκφραστεί φόβοι εντός της συνδικαλιστικής κοινότητας ότι τα κενά φέτος θα ξεπεράσουν κάθε αρνητικό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 1500 σε παγκρήτιο επίπεδο.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *