Πώς επιλέγονται οι σχολές με το ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ σύστημα

Tο νέο εξεταστικό σύστημα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή είτε ως τροπολογία, στο πρώτο σχέδιο νόμου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., για την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό, είτε στο πολυνομοσχέδιο που καταρτίζεται για τα αμιγώς εκπαιδευτικά θέματα.

Οι υποφήφιοι όμως αγωνιούν τόσο για το περιεχόμενο των σχολών κάθε Επιστημονικού Πεδίου όσο και για τις προϋποθέσεις επιλογής των σχολών αυτών!

Από πληροφορίες που έχουμε:

  • Ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης θα αφορά σε 4 και μόνο μαθήματα, ανεξάρτητα αν ο υποψήφιος θα πάρει και 5ο μάθημα μπαλαντέρ. Αν για παράδειγμα, ένας υποψήφιος της 2ης Ομάδας Προσανατολισμού πάρει ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αλλά και ΒΙΟΛΟΓΙΑ για να ανοίξει και δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, τότε θα έχει πρόσβαση στα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές σχολές με το βαθμό του στα Μαθηματικά και στις επιστήμες Υγείας με το βαθμό του στην Βιολογία.
  • Όλα τα ΤΕΙ Πληροφορικής θα είναι προσβάσιμα και από την 2η και από την 3η Ομάδα Προσανατολισμού. Δηλαδή ο υποψήφιος θα δηλώνει τα εν λόγω τμήματα και με το ¨πακέτο¨ μαθημάτων ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και με το ¨πακέτο¨ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, Α.Ε.Π.Π., Α.Ο.Θ.
  • Καθίσταται πρακτικά αδύνατη η πρόσβαση στις Ιατρικές Σχολές από τις Ομάδες Ανθρωπιστικών σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής μια και θα υπάρχουν αποτρεπτικοί συντελεστές βαρύτητας για τη Βιολογία Γ.Π. και την Έκθεση.
  • Μέσω της 2ης Ομάδας Προσανατολισμού και μόνο γίνεται η εισαγωγή στα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές. Οι πανεπιστημιακές σχολές Πληροφορικής έχουν πρόσβαση από την 3η Ομάδα όπως και όλες οι Οικονομικές.
  • Οι Ψυχολογίες, οι Κοινωνικοπολιτικές σχολές και τα τμήματα ΜΜΕ θα έχουν πρόσβαση από την 1η Ομάδα.
  • Η πρόσβαση στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές θα γίνεται ανάλογα με το επιστημονικό αντικείμενο. Π.χ. στη Σ.Μ.Α. με Μαθηματικά από τη 2η Ομάδα, στις στρατιωτικές Ιατρικές με Βιολογία κ.ο.κ.
  • Τα ΤΕΦΑΑ θα έχουν πρόσβαση μέσα από όλες τις Επιστημονικές Ομάδες.
Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *