Πότε πρέπει να υποβάλλετε τις αιτήσεις για τις Πανελλήνιες του 2015!

Οι υποψήφιοι φέτος, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους στις Πανελλήνιες εντός της χρονικής προθεσμίας που έχει δοθεί, δηλαδή από τις 10 έως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Τη δήλωση μπορεί να τη προμηθευτεί ο υποψήφιος είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας,www.minedu.gov.gr (στο σύνδεσμο Εξετάσεις), είτε από το Λύκειό του και στη συνέχεια -αφού τη συμπληρώσει σύμφωνα με τις οδηγίες- να προσέλθει στο Λύκειό του για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
 
Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση δήλωσης:
1.Οι τελειόφοιτοι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).
2.Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις των ΓΕΛ.
3.Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ.
4.Οι απόφοιτοι-κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών οι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.
5.Όσοι μαθητές Γ’ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, αλλά να πάρουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, υποβάλουν επίσης αίτηση. Ωστόσο, αν αργότερα αλλάξουν γνώμη θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις.
 
Τι ισχύει για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων;
Υποψήφιοι για το 10%, μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 ή το 2014 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση το Φεβρουάριο αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
Οι δε υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ που συμμετέχουν φέτος, θα υποβληθούν υποχρεωτικά στις πρακτικές διαδικασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές αυτές αλλά θα διατηρήσουν τις προηγούμενες πρακτικές τους. Τονίζουμε, ότι αν το 2013 ή το 2014 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος ΔΕΝ μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.​ 
Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *