Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν βαθμολογηθεί τα γραπτά των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ η αγωνία μαθητών και γονέων για τους βαθμούς αναμένεται να τελειώσει κατά την εβδομάδα 22-26 Ιουνίου, οπότε και θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη χθες στα βαθμολογικά κέντρα, η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα των βαθμολογιών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα (ήδη χθες ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας).
Θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διαδικασίες ώστε οι βαθμολογίες να αποσταλούν στα λύκεια της χώρας, όπου και θα αναρτηθούν. Παράλληλα, την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαία ελληνικά.
Με βάση τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, η τάση είναι σαφώς πτωτική σε τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία (πλην του 1ου) λόγω των χειρότερων, σε σχέση με πέρυσι, επιδόσεων σε βασικά μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Βιολογία κατεύθυνσης.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *