Πρόταση ΒΟΜΒΑ: ΤΕΛΟΣ τα ειδικά μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Σε αλλαγές όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας. Η πρώτη πρόταση, η οποία έχει ήδη κατατεθεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας από τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων, κάνει λόγο για κατάργηση των ειδικών μαθημάτων.

Ο Οργανισμός ζητάει από τους προέδρους των σχολών, που κάποιος μαθητής για να «περάσει» πρέπει να δώσει ειδικά μαθήματα, να επεξεργαστούν την μεταβολή ή ακόμη και την κατάργηση τους. Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο ευελπιστεί πως θα καταφέρει να έχει μια καθαρή εικόνα, ώστε από το 2017 να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Δυο από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν το υπουργείο σε αυτή την πρόταση είναι τα έξοδα των οικογενειών αλλά και ο φόρτος των μαθητών.

Πολλά από τα ειδικά μαθήματα δεν διδάσκονται στα σχολεία και αυτό αναγκάζει τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια, επιβαρύνοντας το οικογενειακό budget.

Την ίδια στιγμή, οι μαθητές εξετάζονται σε αρκετά μαθήματα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.«Δίνουν» επιπλέον και τα ειδικά μαθήματα, στα οποία οι περισσότεροι έχουν ήδη κάποιο πτυχίο, καθώς έχουν δώσει εξετάσεις μέσω των φροντιστηρίων.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ειδικά μαθήματα είναι οι ξένες γλώσσες, το σχέδιο, η μουσική κ.λπ.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *