ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Τα 20 πρώτα λεπτά μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου που δεν είδαμε ποτέ!

Άσχημες μνήμες από το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ξυπνούν και πάλι, 13 χρόνια μετά, καθώς στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο, 21 λεπτών, που δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά την συντριβή των αεροσκαφών στο World Trade Center.

Πρόκειται για αμοντάριστα πλάνα που τράβηξε το ABC την ώρα που καταρρέει ο πρώτος πύργος, στο τρίτο λεπτό του συγκλονιστικού αυτού βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα 911datasets.org.

Στη σελίδα αυτή συλλέγονται ακόμα και τώρα στοιχεία για την 11η Σεπτεμβρίου και εκεί ανέβηκε και το συγκεκριμένο βίντεο που δείχνει 21 λεπτά που δεν είχε δει ποτέ κανείς μέχρι τώρα.

Όπως θα δείτε κι εσείς στο βίντεο, στο 13:13 ένας αστυνομικός παρατηρεί ότι ο πρώτος Πύργος έχει αρχίσει να γέρνει, ενώ στο 13:24 μπροστά στην κάμερα ο Πύργος καταρρέει στην συμβολή των Warren Street και North End Avenue.

Μπροστά στην κάμερα μιλούν δύο από τους επιζήσαντες που κατάφεραν να βγουν από τον 82ο όροφο του φλεγόμενου Πύργου, ενώ ένας ακόμα κατέβηκε από τον 32ο.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων των πρωτόγνωρων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον στόχων στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου ξεπερνούν τους 3.000, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ που χαρακτηρίστηκαν ως πόλεμοι «κατά της τρομοκρατίας».

Posted in IΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , .

One Comment

  1. Pingback: 11η Σεπτεμβρίου 2001: Το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους! | ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΔΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *