Προβλέπεται άνοδος των βάσεων. Ποιες σχολές αναμένεται να πιάσουν… ταβάνι

Καλύτερες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων φέτος, σε σχέση με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγείς στα περισσότερα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θα σημειώσουν άνοδο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, αναμένεται να γίνει αποκατάσταση της τάξης στα… ρετιρέ των ΑΕΙ, όπως είναι για παράδειγμα η Ιατρική Αθηνών, στην οποία αναμένεται να χρειαστούν τουλάχιστον 19.000 μόρια για να μπει κανείς, όταν πέρσι, πρώτη φορά από το 2002, οι βάσεις είχαν πέσει στα 18.916 μόρια.

Βελτίωση αναμένεται επίσης και στις επονομαζόμενες… «εύκολες» σχολές των ΤΕΙ, όπου πέρσι οι βάσεις είχαν πέσει πολύ, με αρκετούς υποψηφίους να έχουν παραδώσει γραπτά μεταξύ του 12 και του 15.

Πάντως οι βάσεις θα διαμορφωθούν και με βάση τις αυξομειώσεις στον αριθμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε σχολή και σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Άλλωστε για πρώτη φορά φέτος καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), με αποτέλεσμα να υπάρξει τεχνητή αύξηση θέσεων που θα επηρεάσει επίσης τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 

Πηγή: Καθημερινή

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *