Ποινική δίωξη σε 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου για στημένους αγώνες!

- Ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα σε παραγοντες ποδοσφαίρου
- Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
- Δεν ανακοινώνονται ονόματα καθώς δεν έχει γίνει άρση απορρήτου
- Στελέχη της ΕΠΟ, παράγοντες και διαιτητές οι κατηγορούμενοι

Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου ! Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και στημένους αγώνες. Ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους!

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας κ. Ηλία Ζαγοραίου, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια). Πέντε είναι οι κατηγορούμενοι από άλλες επιτροπές. Ο κ. Ζαγοραίος δεν έδωσε ονόματα στη δημοσιότητα, σε συνεννόηση και με την εισαγγελέα Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς δεν έχει γίνει άρση του σχετικού απορρήτου.
Οι διώξεις βασίζονται στις εξής κατηγορίες: συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία ως προς την εγκληματική οργάνωση. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος. Στα αδικήματα συγκαταλέγεται και αυτό της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.
Για κάποιους οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρουν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα. Πάντως, δεν αναφέρθηκε αν ανάμεσα στους 16 είναι και οι 11 αρχικά ύπτοπτοι.

Στο πόρισμα αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο η εγκληματική οργάνωση έστηνε ματς, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές, με αποτέλεσμα να εξαπατά τους φιλάθλους. Επίσης, τονίζονται οι συνέπειες της χειραγώγησης, με ομάδες που υποβιβάζονται χάνοντας τεράστια ποσά και άλλες που αντιθέτως αποκομίζουν τεράστια κέρδη. 
Οι βασικοί άξονες του πορίσματος είναι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αγώνες καθώς και η σχετική έκρηξη που είχε σημειωθεί σε φούρνο του Κωνσταντινέα.
Τα 16 πρόσωπα έδρασαν έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013 και την ποινική δίωξη την ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με βάση το πόρισμα 173 σελίδων που συνέταξε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας. 
Ο εισαγγελέας δεν δύναται ν' ανακοινώσει τα ονόματα των κατηγορουμένων γιατί δεν έχει γίνει ακόμη άρση του απορρήτου.
Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς, λόγω της εμπλοκής στελεχών της ΕΠΟ.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *