ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Υπογράφηκε και από Κ. Μητσοτάκη η ΚΥΑ!

Υπογράφηκε, μετά τον Α. Λοβέρδο, και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση,  και διαβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία:
Α. Οι κάτοχοι των πιστοποιητικών Πληροφορικής δεν απαιτείται να ξαναδώσουν εξετάσεις για να ξαναποκτήσουν το ίδιο πιστοποιητικό , αλλά  θα ισχύουν Δια Βίου, όπως και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.
Β. Επίσης όσοι από δω και πέρα αποκτήσουν πιστοποιητικά Πληροφορικής δεν χρειάζεται να τα ανανεώνουν κάθε τρία χρόνια όπως προέβλεπε η απόφαση του Κ. Αρβανιτόπουλου.
Η προγούμενη ΚΥΑ που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών πληροφορικής  καταργείται, όπως επίσης και η απόφαση ότι η   ισχύ τους έληγε στις 30-6-14  καταργείται.
Με αυτή την άμεση κίνηση του κ.  Λοβέρδου, απαλλάσσονται από την καταβολή εξετάστρων από 75 έως 150 ευρώ περισσότεροι από 1.000.000 Ελληνες πολίτες.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταματήσει  η ανησυχία των κατόχων Πιστοποιητικών Πληροφορικής για την ισχύ τους και να παύσει η καταβολή χρημάτων για την ανανέωση αυτών.
Μετά την υπογραφή   και από τον υπουργό Οικονομικών η ΚΥΑ θα σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *