Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια - Οι καταλήψεις συνεχίζονται!

Από τη Δευτέρα 3/11 εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να κινητοποιούντε μαζικά ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για το "Νέο Λύκειο". Μεγάλες μαθητικές συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις στην χώρα.

Ο Υπουργός Παιδείας κάνοντας λόγο για 500 σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, άρχισε να αναφέρει το ζήτημα των "χαμένων διδακτικών ωρών" ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο ότι θα γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές για να αναπληρωθεί η "χαμένη διδακτέα ύλη".

Εισαγγελείς στα σχολεία και αυτόφωρο

H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε εγκύκλιο για τις καταλήψεις προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ζητώντας την διαδικασία του αυτοφώρου "σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών". Επί της ουσίας η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητάει την εφαρμογή της εγκυκλίου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ώστε να εξασφαλιστεί η "κανονική λειτουργία των σχολείων".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του 2011 "οι συμπεριφορές αυτές κατά τις καταλήψεις στα σχολεία λαμβάνουν την μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων όπως είναι της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής". 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις δύο μετά το μεσημέρι με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται πρώτα τα Προπύλαια. Εκτός από τους μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους από την περασμένη Δευτέρα, στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν φοιτητές, η ΟΛΜΕ, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
Οι τελευταίοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *