ΠΑΓΩΜΑ ΦΠΑ 23% - ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο αλαλούμ βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ή σε κάποιο φροντιστήριο.
Μέχρι πρότινος είχε γίνει γνωστό ότι ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα «πάγωνε», ωστόσο εντελώς αιφνίδια η κατάσταση άλλαξε!
Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο αλαλούμ βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων Μ.Ε. και ξένων γλωσσών, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έδωσε προθεσμία μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες από τις 19 Αυγούστου 2015 υπάγονται σε ΦΠΑ, προκειμένου να υποβάλουν στην εφορία τη δήλωση μεταβολών.

Σημειώνεται ότι οι λοιπές υποχρεώσεις των εν λόγω προσώπων ισχύουν κανονικά όπως αυτές περιγράφονται στην υποπαράγραφο Δ.2 του άρθρου 1 του ν. 4336/2015, ήτοι:

α) τυχόν συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επίρριψη του ΦΠΑ επί αρχικών φορολογικών στοιχείων που εκδόθηκαν από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015 θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015

β) ο οφειλόμενος φόρος με βάση τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ της περιόδου εντός της οποίας εκδόθηκαν αυτά (για παράδειγμα, για συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία που θα εκδοθούν τον Σεπτέμβριο, ο φόρος θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ που υποβάλλεται έως και το τέλος Οκτωβρίου 2015) και

γ) σύνταξη απογραφής των αγαθών που κατέχουν στις 19 Ιουλίου 2015 και υποβολή δήλωσης αποθεμάτων μετάταξης μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2015, προκειμένου να ασκηθεί το δικαίωμα έκπτωσης.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *