Πέρασε με το ζόρι το Πολυνομοσχέδιο-σκούπα.

Έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, γεμάτη εντάσεις, αντεγκλήσεις και νομοτεχνικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής όσον αφορά στο γάλα, την Παιδεία και την Υγεία, ενεκρίθη το πολυνομοσχέδιο-σκούπα από τη Βουλή.

Το άρθρο 1 ψηφίσθηκε με 152 υπέρ, 135 όχι και 1 παρών.

Το άρθρο 2 με 151 υπέρ, 136 όχι και 1 παρών.

Ποιοι διαφοροποιήθηκαν

«Παρών» στο άρθρο 1 ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης και «ναι» στο δεύτερο. Το άρθρο 1 αφορά στα θέματα του γάλακτος, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τα φωτοβολταϊκά.

«Ναι» στο άρθρο, «παρών» στο 2 ψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης. Το άρθρο 2 αφορά στις τράπεζες, διάταξη για την οποία ακούστηκε ότι διαφωνούσε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στη δεύτερη ανάγνωση των ονομάτων ακούστηκε ότι ο Γ. Παπανδρέου ψηφίζει «ναι» στο ένα, αλλά «όχι» στο δύο. Απόντες ήταν η Άντζελα Γκερέκου και ο Ανδρέας Ψυχάρης, αλλά γνωστοποίησαν με επιστολή τους ότι θα ψήφιζαν «ναι», αν ήταν παρόντες.

Θα τολμήσει άραγε να διαγράψει ο Βενιζέλος τον ΓΑΠ μετά το ΟΧΙ για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα πληρώσουμε όλοι εμείς; Η Κυβέρνηση πλέον μένει με 152 βουλευτές μετά την απροσδόκητη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ είναι πολύ πιθανόν αύριο να είναι στους 151...

Όλα μυρίζουν ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές και πολύ σύντομα μάλιστα!

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *