ΟΙΕΛΕ: Παράνομους τίτλους σπουδών έδινε το ιδιωτικό σχολείο "ΑΛΦΑ"!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΛΦΑ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Μια ακόμη περίπτωση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου που κατηγορείται για βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων και για την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κλήθηκε αυτή την εβδομάδα από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας να καταθέσει στοιχεία για το ιδιωτικό σχολείο ΑΛΦΑ που λειτουργεί στην περιοχή της Χαλκίδας και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη δημοσιότητα. Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα επιστολές (συνημμένα 1, 2 και 3) προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να λάβει άμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί η  νομιμότητα στο εν λόγω σχολείο και να διευκολυνθεί η εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ε.Ε. έθεσε ως απαραίτητο όρο για την αντιστοίχιση του Εθνικού (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF) τη διασφάλιση της.

Σύμφωνα με την αναφορά που η Ομοσπονδία έχει εδώ κι ένα χρόνο καταθέσει στη δικαιοσύνη, η ιδιοκτησία του σχολείου είχε παρανόμως απολύσει και χωρίς να κοινοποιήσει σε κανένα κρατικό θεσμό (Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ΟΑΕΔ) εκπαιδευτικό. Παρά το γεγονός ότι την αντικατέστησε με άνθρωπο που ουδείς γνωρίζει την ταυτότητα ή τα προσόντα του, το όνομα της «απολυθείσας» εκπαιδευτικού εξακολουθούσε να περιλαμβάνεται στο δυναμικό του εκπαιδευτηρίου. Τούτο σημαίνει ότι η παρανόμως αντικαθιστούσα την «απολυθείσα» εκπαιδευτικό βαθμολογούσε, υπέγραφε ελέγχους, έβαζε διαγωνίσματα στο όνομά της πλαστογραφώντας την υπογραφή της! Επιπλέον η υπογραφή της εκπαιδευτικού πλαστογραφήθηκε και σε όλα τα σχολικά έγγραφα (αποφάσεις συλλόγου διδασκόντων, προαγωγικούς και απολυτήριους τίτλους σπουδών). Είναι φανερό ότι η πλαστογράφηση της υπογραφής της εκπαιδευτικού σε έγγραφα του σχολείου και σε ενδοσχολικές διαδικασίες θέτει ευθέως ζήτημα έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από το εν λόγω εκπαιδευτήριο και – επειδή η παρανόμως αντικαθιστούσα τη νόμιμη εκπαιδευτικό του σχολείου υπέγραψε και βαθμολογίες Γ’ Λυκείου – ζήτημα νόθευσης της απολυτήριας βαθμολογίας, η οποία συμμετέχει στο βαθμό πρόσβασης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κρίνει την πρόσβαση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΟΙ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Δυστυχώς η περίπτωση του εκπαιδευτηρίου ΑΛΦΑ δεν είναι μοναδική. Δεκάδες ιδιωτικά εκπαιδευτήρια παραβιάζουν καθημερινά τη νομοθεσία με αποτέλεσμα να τίθεται αμείλικτο το ερώτημα προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ: Είναι σύννομοι οι τίτλοι σπουδών που εκδίδουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία παραβιάζουν συστηματικά την εκπαιδευτική νομοθεσία; Ναι ή όχι;

Είναι απολύτως αναγκαίο, έτσι ώστε η Πολιτεία να μην εκτίθεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, να ληφθούν άμεσα μέτρα για να καταπολεμηθεί η δραματική όξυνση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όσο αυτό δεν συμβαίνει καθημερινά οι κίνδυνοι για αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης αυξάνονται, εκπαιδευτικές διαδικασίες παραχαράσσονται, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ναρκοθετούνται, η αγορά εργασίας γεμίζει με χιλιάδες παράνομους ή πλαστούς τίτλους κάθε χρόνο και η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων καταστρατηγείται, με αποτέλεσμα ένα διαρκές έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας και κυρίως των ασθενέστερων να αφήνεται (για ποιους λόγους, άραγε;) ατιμώρητο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                            α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                            Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *