Με... λίστα και φωνές η συνεδρίαση της Συγκλήτου - Μπράβο Σαμαρά σε Φορτσάκη!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη, προκειμένου να του δώσει τα συγχαρητήριά του για την ομαλή συνεδρίαση της Συγκλήτου και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επαναφορά στη νομιμότητα.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο, μετά την συνεδρίαση αναφέρει: "Συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στο κεντρικό κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, η οποία είχε βίαια διακοπεί με την εισβολή ομάδας φοιτητών την Πέμπτη 30/10. Αυτή την φορά θεωρήθηκε σκόπιμη η διακριτική αστυνομική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου ώστε να αποφευχθεί επανάληψη της γνωστής απαράδεκτης κατάστασης.

Η Σύγκλητος ενημερώθηκε, συζήτησε και αποφάσισε για σειρά εκκρεμούντων θεμάτων του Πανεπιστημίου όπως η φύλαξη και η καθαριότητα, το πρόβλημα των μετεγγραφών και των φοιτητών πολυχρόνιας φοίτησης, η τρέχουσα πραγματικότητα του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου και οι δέουσες ενέργειες για την εξυγίανση της λειτουργίας του, ποικίλα άλλα ζητήματα ακαδημαϊκού, οργανωτικού και οικονομικού περιεχομένου.

Γενική ήταν μεταξύ των συμμετασχόντων συγκλητικών η αίσθηση ότι το Ίδρυμα ανακτά τον ρυθμό του και επαναλαμβάνει την πορεία του προς τα εμπρός, παρά τις αντιδράσεις των όσων εραστών του τέλματος ή της οπισθοδρόμησης, αλλά σε απόλυτη συμφωνία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας και των φοιτητών μας.

Παραμένει σταθερή η πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών προς τους φοιτητικούς συλλόγους να καταθέσουν, όποτε το επιθυμούν, γραπτώς στην Πρυτανεία αιτήματα ή προτάσεις τους που θα εξετασθούν πάντοτε με εποικοδομητικό και ρεαλιστικό πνεύμα.

Αταλάντευτα πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους της πολιτείας, καλούμε την τελευταία να επιδείξει απέναντι στο μαχόμενο για την ουσιαστική πρόοδο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη στοργή της οποίας την έλλειψη έχουμε στο παρελθόν επανειλημμένα βιώσει".

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *