Μαθητής ζητά αποζημίωση 2.700 ευρώ για κινητό που έχασε στις πανελλήνιες!

Σχεδόν σε όλους τους υποψήφιους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων είναι γνωστό ότι δεν προσέρχονται στις εξετάσεις με το κινητό στο χέρι. Μερικές φορές όμως όταν ο μαθητής ξεχαστεί και το έχει μαζί του, τότε οι καθηγητές το παίρνουν και το βάζουν σε ειδικό μέρος. Κάτι τέτοιο έγινε και στον Βόλο πριν τρία χρόνια. Το κινητό όμως χάθηκε και στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μηνύθηκε από την οικογένεια του μαθητή γιατί θεωρήθηκε υπεύθυνος για την απώλεια του κινητού. Η οικογένεια του μαθητή διεκδικεί από την εκπαιδευτικό, 2.500 ευρώ ως αποζημίωση για κινητό τηλέφωνο που έχασε το παιδί τους κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων!

Όπως είπαμε το γεγονός έγινε πριν από τρία χρόνια όταν ο υποψήφιος μαθητής, πέρασε την πύλη του σχολείου για να δώσει μάθημα έχοντας όμως το πανάκριβο κινητό του στο χέρι.

Ο μαθητής βγαίνοντας από την αίθουσα της εξέτασης, διαπίστωσε ότι το κινητό έλειπε. Διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή των εξετάσεων και στη διεύθυνση του σχολείου. Αργότερα, οι γονείς του κίνησαν νομικές διαδικασίες κατά της Προέδρου της επιτροπής εξετάσεων, απαιτώντας αποζημίωση για το κινητό, το οποίο ήταν αξίας 700 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τα γεγονότα εξέθεσε η μητέρα του μαθητή. Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην απαγόρευση που ισχύει για την είσοδο στην αίθουσα των πανελληνίων με κινητά τηλέφωνα, ενώ επικαλέστηκε το καθηκοντολόγιο, στο οποίο πουθενά δεν αναφέρεται ως υποχρέωση των καθηγητών και των επιτροπών των εξετάσεων η φύλαξη των κινητών.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. Ωστόσο η εκπαιδευτική οικογένεια στον Βόλο είναι ήδη αναστατωμένη. Μάλιστα φέτος, στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές είχαν ενημερώσει τους υποψηφίους ότι απαγορεύεται ακόμη και να φέρνουν μαζί τους τα κινητά κι ότι υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι για τυχόν απώλειά τους.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *