Μαθητές εγκλωβίστηκαν στην Ελβετία από απάτη ταξιδιωτικού πρακτορείου!

Σε απίστευτη περιπέτεια εξελίσσεται η εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιεί ένα λύκειο από την Άρτα στην Ελβετία για να επισκεφθούν το CERN, καθώς το ταξιδιωτικό πρακτορείο που τους έκλεισε το «πακέτο» πήρε τα λεφτά και... εξαφανίστηκε.
Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Άρτας, όπως και οι συνοδοί καθηγητές, είχαν προπληρώσει το ταξιδιωτικό πρακτορείο καταβάλλοντας έκαστος το ποσό των 320 ευρώ. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε και όλα έβαιναν καλά μέχρι και χθες, οπότε και διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που είχαν δοθεί δεν επαρκούσαν για την κάλυψη της διαμονής και των εισιτηρίων!
Η απίστευτη περιπέτεια είχε -ευτυχώς- αίσιο τέλος, όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του λυκείου, κ. Ευάγγελος Καραμπάς. «Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά διέμειναν κανονικά σε ξενοδοχείο, έφαγαν κανονικά… Και σήμερα αναχώρησαν από την Ελβετία για Ανκόνα, όπου αναμένεται να φθάσουν στις 16.00. Από εκεί θα μεταβούν με καράβι στην Κέρκυρα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πρωτοφανές περιστατικό εκδόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, η οποία αναφέρει τα εξής:
 Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών καθώς θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *