Κράτος εν κράτει (;) το Κολλέγιο που διοικεί ο αδελφός Σαμαρά

Στη χθεσινή προεκλογική του ομιλία του στην Χαλκίδα ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κατά την προσφιλή του συνήθεια επιτέθηκε στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους, χαρακτηρίζοντας τους «βολεμένους». Καλό, βέβαια, θα ήταν να εξετάσει πρώτα τα του οίκου του, πριν εξαπολύσει για μια ακόμη φορά επιθέσεις μίσους εναντίον αυτών που συστηματικά εξαθλιώνει με τις πολιτικές που ασκεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Εξηγούμαι: Το Κολλέγιο Αθηνών, ένα από τα πιο ιστορικά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας, διοικείται τα τελευταία χρόνια από τον αδερφό του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Σαμαρά. Δυστυχώς υπό τη Διοίκησή του το Κολλέγιο έχει υποπέσει σε σειρά παραβιάσεων της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας, παραβιάσεις τις οποίες έχουμε δώσει στη δημοσιότητα. Ωστόσο, το τελευταίο κρούσμα αυθαιρεσίας υπερβαίνει κάθε όριο και μαρτυρά, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι σε αυτή τη χώρα κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να έχεις «μπάρμπα (ή καλύτερα αδελφό) στην Κορώνη – ή, ακόμη καλύτερα, στην… Πύλο».
Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι, κατά παραβίαση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, η Διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών χορηγεί άδειες άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς (διευκρινίζω ότι η αρμοδιότητα της χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών ανήκει στους υπηρεσιακούς θεσμούς του Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι στις Διευθύνσεις των σχολείων). Με τον τρόπο αυτό ουδείς μπορεί να ελέγξει ποιοι, με ποια προσόντα, με ποιο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς  αναπληρώνουν τους παρανόμως αδειοδοτηθέντες και τι ακριβώς διδάσκουν. Πρόκειται για μια προφανή αλλοίωση του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου, την οποία έχουμε καταγγείλει με τρία έγγραφά μας (συνημμένα 1, 2, 3) προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας.
Όταν ένα σχολείο με την αίγλη του Κολλεγίου προβαίνει σε τέτοιου μεγέθους αλλοίωση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχει, λόγω της ειδικής μεταχείρισης που η Διοίκησή του απολαμβάνει ελέω υψηλών διασυνδέσεων, ανοίγει η κερκόπορτα και για δεκάδες άλλα ιδιωτικά σχολεία να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Αποτέλεσμα της αλλοίωσης των προγραμμάτων και της παραχάραξης των εκπαιδευτικών διαδικασιών στα ιδιωτικά σχολεία είναι η έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών και η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών αμφίβολης ποιότητας, συχνά έναντι υψηλότατων διδάκτρων. Θύματα της ανομίας οι εκατοντάδες χιλιάδες των μαθητών που φοιτούν σε δημόσια και νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία.
Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι βολεμένοι, ποιες είναι οι πραγματικές συντεχνίες και ποιοι, καταπατώντας νόμους και θεσμούς, συμπεριφέρονται στη χώρα ωσάν να είναι τσιφλίκι τους. Κάποια στιγμή η λυσσαλέα νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα εναντίον των αδύναμων, των ανθρώπων του μόχθου, εναντίον του κόσμου της εργασίας πρέπει να σταματήσει.

  Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ

 Μιχάλης Κουρουτός

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *