Κατάληψη στο γραφείο του Α.Λοβέρδου - Οι σημαίες κυματίζουν από τα μπαλκόνια!

Από το μεσημέρι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα μπήκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου για να διαμαρτυρηθούν. Το απόγευμα στις 6μ.μ. συσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές, δάσκαλοι, Διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές) διοργανώσαν κοινά συλλαλητήρια στην Αθήνα στα Προπύλαια και στην Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ένα τμήμα της πορείας που ξεκίνησε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, στην επιστροφή έστριψε προς το πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου για συμπαράσταση στους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς που είχαν εισέλθει στο κτίριο.  Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες οι σημαίες των εκπαιδευτικών κυματίζουν στα παράθυρα του πολιτικού γραφείου του Υπουργείου Παιδείας.

B0pijqPIgAM0NxS

Η ΟΛΜΕ υπέβαλε αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει στο αίτημά της «από την 23/7/13, 2.500 εκπαιδευτικοί 50 ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα καταργήθηκαν 3 σημαντικοί τομείς στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με αποτέλεσμα 20.000 μαθητές να χάσουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό ... μετά από 15 μήνες, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί σε κενές θέσεις, ενώ περισσότεροι από 1.600 εκπαιδευτικοί παραμένουν όμηροι σε διαθεσιμότητα, ορισμένοι και χωρίς μισθό από τις 22 Μαρτίου 2014.Αρκετοί συνάδελφοί μας απειλούνται άμεσα με απόλυση. Η αγωνία τους παρατείνεται συνεχώς, ενώ θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτησή τους εδώ και επτά (7) μήνες.Έτσι, μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί η λύση του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει εργασιακές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές και τις οικογένειές τους.Παρά το γεγονός ότι έχουμε επανειλημμένα συναντηθεί με τους αρμόδιους Υπουργούς (Παιδείας και Διοικ. Μεταρρύθμισης) για το θέμα αυτό, το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, χωρίς θετική λύση».

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *