ΙΑΠΩΝΙΑ: Χείμαρροι παρασέρνουν σπίτια - Συγκλονιστικές εικόνες!

Δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τηνΙαπωνία, ενώ την ίδια στιγμή 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σπίτιακαι περιουσίες.

"Ειδικό συναγερμό" έχει εκδώσει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο, τις τελευταίες ημέρες.

"Οι πλημμύρες αυτές έχουν λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις και αντιπροσωπεύουν έναν άμεσο κίνδυνο", προειδοποίησε αξιωματούχος της υπηρεσίας.

"Θα πρέπει να επαγρυπνούμε και για τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τις περιφέρειες αυτές, ακόμη κι αν εκδόθηκε ειδικά συναγερμός γι' αυτές τις δύο", επέμεινε. "Ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος".

Στην περιφέρεια του Τοτσίγκι 90.000 άνθρωποι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ σε 80.000 άλλους έγινε απλώς σύσταση να απομακρυνθούν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους δόθηκε επίσης σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην Ιμπαράκι, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Κάποια σπίτια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που σχηματίστηκαν ή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *