Η Νομική Αθηνών ξεπέρασε το Χάρβαρντ!

Σε Πρωταθλήτρια Κόσμου αναδεικνύεται η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό, ξεπερνώντας πανεπιστήμια όπως το Harvard και το King's College London. Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015 στο Λονδίνο.

Πρόκειται για διαγωνισμό εικονικής διεθνούς επενδυτικής διαιτησίας FDI Moot που αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας ξένων επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε προσφυγή ξένου επενδυτή / παραγωγού ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα εναντίον του κράτους υποδοχής της επένδυσής του, στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου.

83 πανεπιστημια << Στον διαγωνισμό συνολικά έλαβαν μέρος 83 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών κέρδισε οκτώ βραβεία/διακρίσεις.

Μάλιστα, οι φοιτητές της Ομάδας αποφάσισαν ότι το χρηματικό έπαθλο που έλαβαν θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της συμμετοχής της νέας ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών στον διαγωνισμό FDI Moot 2016.

Η Ομάδα της Νομικής Σχολής αποτελείτο από τους φοιτητές: Δέσποινα Αρσλανίδη, Ελευθέριο Δαφέρμο, Θωμά Παπαδογιάννη Βαρουχάκη, Δημήτριο Σταμάτη, Νικολέττα Χαλικοπούλου και Μαρία-Ελένη Χρυσανθακοπούλου, με προπονήτριες τις φοιτήτριες Ειρήνη Κικαρέα και Κλεονίκη-Μαρία Σεργάκη (είχαν εκπροσωπήσει τη Νομική στον περσινό διαγωνισμό καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση), υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Αναστασίου Γουργουρίνη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *