Η γνωριμία με τον κόσμο της Χημείας στο Πανεπ. Ιωαννίνων.

Τη δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο της Χημείας, μέσα από εντυπωσιακά πειράματα, έχουν εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χημείας που υλοποιεί για τέταρτη χρονιά το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Εκατοντάδες μαθητές από ολόκληρη την Ήπειρο επισκέπτονται το αμφιθέατρο του Τμήματος όπου μαθαίνουν για τη συμβολή της Χημείας στην ζωή μας, τις δυνατότητες και τις προκλήσεις, αλλά και βλέπουν από κοντά εντυπωσιακά πειράματα από τους καθηγητές του Τμήματος. 
Στόχος της Εβδομάδας Χημείας είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για το Τμήμα πριν επιλέξουν τη Σχολή που θα ακολουθήσουν, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές ενός χημικού. 
«Δεν υπάρχει τομέας της ζωής που να μην έχει σχέση με τη Χημεία, είτε πρόκειται για το περιβάλλον, είτε για τη διατροφή, είτε για πολλά ακόμη. Αυτές τις ημέρες θα φιλοξενήσουμε 1700 μαθητές από ολόκληρη την Ήπειρο, και είναι πολλοί ακόμη που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν λόγω του περιορισμένου χρόνου. Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιτελεί μία μεγάλη δραστηριότητα στον ερευνητικό και εκπαιδευτικό τομέα. Κάθε χρόνο εισάγονται στο Τμήμα περισσότεροι από 200 φοιτητές. Εμείς απευθυνόμαστε κυρίως στα παιδιά της περιοχής μας, αφού είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση δυσκολεύει τις σπουδές σε άλλες περιοχές. Έτσι θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το επίπεδο των Τμημάτων και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και τις προοπτικές που αυτό δίνει. Όλα αυτά ελπίζουμε ότι θα τους οδηγήσουν στο να επιλέξουν να σπουδάσουν και να μείνουν εδώ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Βασίλης Τσίκαρης.

Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *