Επικίνδυνες οι φούσκες στα λούνα παρκ! Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό!

Tο να περπατάς πάνω στο νερό μέσα σε μια διαφανή μπάλα φαίνεται διασκεδαστικό, αλλά όπως αποδείχθηκε με τον τραγικό χαμό του 13χρονου στο Ελληνικό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι οι συγκεκριμένες μπάλες ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.

«Αυτή τη στιγμή προειδοποιούμε όλους τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν αυτές τις μπάλες και αυτή είναι μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση. Κάνουμε μάλιστα επιπλέον έρευνα και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρατήσουμε ασφαλείς τους καταναλωτές», είχε δηλώσει η Inez Tenebaum, επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων.

Μόλις κάποιος μπει στις φούσκες αυτές, τις γεμίζουν με αέρα, τις κλείνουν με ένα φερμουάρ και μετά περπατάνε στην κυριολεξία πάνω στο νερό.

Και μπορεί να δείχνει διασκεδαστικό, όμως δεν είναι καθόλου ασφαλές, μιας και έχουν καταγραφεί περιστατικά που σοκάρουν.

Σε ένα εμπορικό κέντρο στη Βοστώνη, ένα κοριτσάκι σταμάτησε να αναπνέει, ενώ βρισκόταν μέσα στην μπάλα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το κοριτσάκι έγινε μπλε και έδειχνε να χάνει τις δυνάμεις του. Οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν λίγα λεπτά να την επαναφέρουν και ευτυχώς το κατάφεραν, όμως αρχικά όλοι πίστεψαν ότι είχε πεθάνει.

Η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ εφιστά την προσοχή όλων και προειδοποιεί ότι οι πλαστικές αυτές μπάλες είναι άκρως επικίνδυνες, αφού μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία, πνιγμό και σοβαρό τραυματισμό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το οξυγόνο μέσα στις μπάλες μπορεί να μειωθεί και το διοξείδιο του άνθρακα να φτάσει σε υψηλά επίπεδα μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αυτό που τις κάνει ακόμα πιο επικίνδυνες είναι το γεγονός ότι όσοι βρίσκονται μέσα στις μπάλες δεν μπορούν να βγουν έξω μόνοι τους.

Οι κατασκευαστές πάλι από την μεριά τους τονίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και πως στο εσωτερικό της μπάλας υπάρχει αρκετός αέρας.

Ανησυχητικό είναι πάντως το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να προμηθευτεί τέτοιες μπάλες μέσω διαδικτύουμε τιμή που ξεκινά από τα 280 δολάρια. 

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *