ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014: Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι φετεινές ΒΑΣΕΙΣ των σχολών.

Με γοργό ρυθμό γίνεται η διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το καρδιοχτύπι των παιδιών που πάλεψαν για μια θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τα πρώτα γραπτά, στα οποία ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση, δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις βάσεις σε σχέση με πέρσι.

Έτσι τα πρώτα γραπτά δείχνουν μια μικρή πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές σπουδές. Οι φυσικομαθηματικές σχολές, η πληροφορική και οι πολυτεχνικές εμφανίζουν μια μικρή άνοδο, η οποία θα είναι μεγαλύτερη στα τεχνολογικά ιδρύματα.

Στα ίδια  με πέρσι υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι βάσεις στις ιατρικές σχολές, ενώ στις Οικονομικές σχολές πιθανότατα θα παραμείνουν σταθερές, αφού ένα 20% των  υποψηφίων  γύρισε την πλάτη σε αυτές τις σχολές.

Βασικό ρόλο που μπορεί να φέρει και ανατροπές της τελευταίας στιγμής θα παίξει φέτος ο τρόπος που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους οι δικαιούχοι μετεγγραφών, κατά πόσο δηλαδή θα προτιμήσουνσχολές μακριά από το σπίτι τους θεωρώντας βέβαιη την μετεγγραφή τους.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *