Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στην κατάργηση των πρότυπων σχολείων !

Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στην κατάργηση των πρότυπων σχολείων κάνοντας λόγο για «πανικόβλητα μυαλά, πρόωρα διακεκριμένα στο κυνήγι του βαθμού μάλλον παρά της γνώσης».

Σε ανακοίνωσή του υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σχολιάζει: «Σαν ρετσινιά κόλλησαν σε διάφορους σχολιαστές, της "ημετέρας παιδείας μετέχοντες", τα όσα είπε ο υπ. Παιδείας περί αριστείας, που τραυματίζει τις παιδικές ψυχές. Μίλησαν περί κομμουνιστικής εξίσωσης προς τα κάτω και περί μετριοκρατίας. Και όμως, η μετριότητα προκύπτει σχεδόν αβίαστη είτε από την βαθμοθηρία και το παπαγαλίζειν, προϊόντα του άγχους της διαρκούς επιβράβευσης, είτε από την παραίτηση και την ήσσονα προσπάθεια, προϊόντα του διαρκούς άγχους μήπως επαναληφθεί η πρώτη αποτυχία. Σύνδρομα ανάρμοστα στην ψυχοσύνθεση των ανηλίκων, καθώς και στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού έργου που αποστολή έχει να κοιτάζει όλη την τάξη και όχι να ξεχωρίζει πρόωρα τα 20άρια και τα 19άρια. Η ενήλικη ζωή, μοιραία, βρίθει εξετάσεων, αξιολογήσεων και διακρίσεων. Οι ισορροπημένοι και φιλομαθείς έφηβοι διαθέτουν πολύ περισσότερα εφόδια για μετέπειτα διακρίσεις από ό,τι τρυφερά πανικόβλητα μυαλά πρόωρα διακεκριμένα στο κυνήγι του βαθμού μάλλον παρά της γνώσης».

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ο οποίος αρχικά είχε υποστηρίξει ότι εφέτος θα γίνουν εξετάσεις προκειμένου να μην διαταραχθεί η σειρά των φετινών υποψηφίων αναμένεται να συναντηθεί με τη Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Τα μέλη της Επιτροπή εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κατάργηση του θεσμού αναμένεται να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού ενώ αναμένεται αν εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη, ο οποίος ανακοίνωσε την κατάργηση των εξετάσεων μεσούσης της χρονιάς.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *