ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΕΛΟΣ στην κατάληψη του ΕΚΠΑ - Δυναμική επέμβαση της αστυνομίας!

Με χειροπέδες έβγαλαν τους καταληψίες έξω από το κτίριο !
Κατάληψη ΤΕΛΟΣ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ - Επέμβαση της αστυνομίας

Κατάληψη ΤΕΛΟΣ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ - Επέμβαση της αστυνομίας

​Μετά από 19 ολόκληρες μέρες, η αστυνομία ξεκίνησε σήμερα λίγο μετά τις 06:00 το πρωί επιχείρηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να λήξει η κατάληψη του χώρου από αντιεξουσιαστές.

2276907.jpg
Αρχικά, οι αστυνομικοί κάλεσαν τους αντιεξουασιαστές να βγουν από το κτίριο και δόθηκε ολιγόλεπτη διορία για να γίνει αυτό. Μετά από μισή ώρα ο εισαγγελέας έδωσε εντολή και ξεκίνησε η επιχείρηση.

2276904.jpg
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημίου, μπήκαν στον περίβολο της Πρυτανείας και πυροσβέστες με τροχούς και ειδικά εργαλεία επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να ανοίξουν την κεντρική είσοδο και να μπουν μέσα στο κτίριο. Τελικά η αστυνομία κατάφερε να μπει μέσα στο κτίριο από άλλη είσοδο και να βγάλει έξω περίπου 15 καταληψίες, με χειροπέδες, 8 άνδρες και 7 γυναίκες.

2276899.jpg

2276908.jpg
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς ένταση και επεισόδια. Ωστόσο, έξω από την Πρυτανεία συγκεντρώθηκαν άτομα αλληλέγγυα στους καταληψίες που φώναζαν συνθήματα.

Μόλις εκκενώθηκε το κτίριο ο αντιπρύτανης και μία ομάδα υπαλλήλων του ΕΚΠΑ έφτασαν στο σημείο προκειμένου να μπουν μέσα και να το επιθεωρήσουν για τυχόν ζημιές, φθορές, βανδαλισμούς και λεηλασίες.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: