Διεκόπη η επιτροπή Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία!

Διεκόπη η πρώτη συζήτηση της επιτροπής Εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία ύστερα από διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών με συνθήματα και πανό στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127).

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φωνάζαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το αμφιθέατρο. 

 «Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που έχουν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Στην  εναρκτήρια  συζήτηση στην οποία θα παρευρίσκονταν και ο  Υπουργος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Νίκος Φίλης, ομιλητές  θα ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Θεοτοκάς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Κουζέλης. 

Κατά την διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί και φοιτητές πήραν τον λόγο ενώ υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και μέλη της επιτροπής του Εθνικού διαλόγου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μέχρι τις 8 το απόγευμα δεν είχε έρθει. Προσήρθε η αναπληρωτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου στην αίθουσα και ύστερα από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αποχώρησε.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *