Δείτε πώς θα συμπληρώσετε το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Οι μαθητές όλων των σχολείων της χώρας έχουν μπει στην τελική ευθεία και έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα, αφού σε μια εβδομάδα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το μηχανογραφικό δελτίο αλλά και τις οδηγίες συμπλήρωσης του, στο οποίο εντάσσεται και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν το μηχανογραφικό δελτίο για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ Β' ή εκείνο για τα ΕΠΑΛ Α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 15 Ιουνίου οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν από τα σχολεία τους έναν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, οι οποίοι είναι δικαιούχοι μεταγγραφής, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να καταθέσουν μια αίτησή στο τμήμα υποδοχής για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους, στο αντίστοιχο τμήμα.

Ακόμη, οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσουν με το Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει στην δημοσιότητα το πρόγραμμα για τις εξετάσεις αλλά και οδηγίες για τα βαθμολογικά κέντρα!

Δείτε εδώ το Μηχανογραφικό δελτίο Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Β.

Δείτε εδώ το Μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Α.

Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *