Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr      Ιστοσελίδα: www.posdep.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2014

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Παιδείας καθορίζει τα βασικά θέματα της πολιτικής του για την Ανώτατη Παιδεία χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα ίδια τα Πανεπιστήμια, αλλά και χωρίς συνολικό σχέδιο. Ο αριθμός εισακτέων που κάθε χρόνο ανακοινώνει ο Υπουργός, είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που δηλώνουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, ειδικά στα μεγάλα Πανεπιστήμια, ο τελικός αριθμός των φοιτητών που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών και την είσοδο επιπλέον φοιτητών ειδικών κατηγοριών, ο τελικός αριθμός των φοιτητών φτάνει σε υπερδπλάσιο νούμερο από αυτό που ανακοινώνει αρχικά το Υπουργείο.

Είναι απορίας άξιον, πως περιμένει ο Υπουργός να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν τα Ιδρύματα στον ύψιστο ρόλο τους, την εκπαίδευση των παιδιών της ελληνικής κοινωνίας, όταν λειτουργεί μ’ αυτό τον τρόπο. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι με τις πενιχρές υποδομές και την απαξιωτική χρηματοδότηση που το Υπουργείο διαθέτει για τα Πανεπιστήμια, δε μπορούν να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της εκπαίδευσης για τους αριθμούς που επιβάλλει ο Υπουργός.

Το όποιο καλό αποτέλεσμα προκύπτει (καθώς ακόμη το επίπεδο κρατιέται ψηλά σε σχέση με τους μικρούς διατιθέμενους πόρους), οφείλεται «στον πατριωτισμό των ελλήνων».

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ευσταθόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *