Α. Λοβέρδος: Έρχονται αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών!

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς των μετεγγραφών με στόχο να εξυπηρετηθεί η άπορη οικογένεια ενώ  θα ληφθεί μέριμνα ώστε η διαδικασία των μετεγγραφών να τελειώνει νωρίς.  Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι μετεγγραφές, ανακοινώθηκαν το Μάρτιο με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
Ο Υπουργός Παιδείας  τόνισε  ότι θα τεθούν κριτήρια ώστε να αντιμετωπιστεί η οικογενειακή ανάγκη  και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να λες ότι όταν έχεις ένα ετήσιο εισόδημα 5000 ευρώ μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης».  Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι πρόκειται για παρέμβαση η οποία δεν απαιτεί χρήματα ενώ αυτό που χρειάζεται είναι η συναίνεση των πανεπιστημίων.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τα λάθη στο ΑΦΜ των φοιτητών που αιτήθηκαν μετεγγραφής με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τη λάβουν  ο Υπουργός δήλωσε «η διόρθωση ενός ΑΦΜ δεν είναι δυσχερής διαδικασία. Θα το δω και θα ενημερώσω μέσα από την εκπομπή σας».

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *