Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αύριο εκτός απροόπτου ανακοινώνονται οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ μένουν περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι, ενώ αναλυτές αναμένουν εκτίναξη των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται εκτός απροόπτου να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ πέρασαν, μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.
Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται να έχουν και οι βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν, ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους.
Μείωση, αντίστοιχα, αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου, καθώς είναι ενδεικτικό ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *