ΑΛΛΑΓΕΣ στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΈΣ: Μ. Τετάρτη ή Μ. Πέμπτη οι ανακοινώσεις

Οι τελευταίες διορθώσεις κυρίως στα τμήματα που θα «ξεκλειδώνει» το 5ο προαιρετικό μάθημα, γίνονται από το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου τη Μ. Τετάρτη ή Μ. Πέμπτη να δοθεί το Σχέδιο αλλαγών στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα εργασίας κατέληξε στην εξής πρόταση αλλαγών στο νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που θα «εγκαινιάσουν» του χρόνου οι σημερινοί μαθητές της Β Λυκείου:

Τα έξι Επιστημονικά Πεδία γίνονται τρεις κατευθύνσεις:

Α. Θεωρητική,

Β. Θετική και

Γ. Οικονομική.

Σε κάθε κατεύθυνση προστίθεται ένα 5ο μάθημα, στο οποίοι οι υποψήφιοι θα εξετάζονταο μόνο εφόσον το επιθυμούν για να αποκτήσουν δυνατότητα να επιλέξουν τμήματα για από ένα δεύτερο πεδίο.

Τέσσερα είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή και εργάζονται πυρετωδώς στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση των αλλαγών στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από του χρόνου, και θα το «εγκαινιάσουν» οι μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β Λυκείου.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Αγγελική Σαπουνά

2. Κατερίνα Τρίμη

3. Γιώργος Μπουγελάκης.

Επίσης συμμετοχή στην Επιτροπή με το ρόλο του  Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας  και ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Πιλάλης.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *