Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής για τις Στρατιωτικές Σχολές !

Σε άλλες εποχές του παρελθόντος επιστρέφουν οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεοπτική του εμφάνιση επανέλαβε ότι είναι υπογεγραμμένη κοινή υπουργική απόφαση η οποία εξαιρεί τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μ΄ αυτό τον τρόπο υποτίθεται θα εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν στρατιωτική καριέρα, είναι το επιχείρημα όσων υποστήριξαν και υποστηρίζουν την εξαίρεση. Για “κερκόπορτα” που θα κάνει ευάλωτες τις Σχολές σε “πιέσεις” και “ρουσφέτια” όπως παλιά οπου “λίγοι κι εκλεκτοί” είχαν τύχη εισαγωγής προειδοποιούν όσοι είναι αντίθετοι.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ο νέος τρόπος επιλογής δεν θα εφαρμοστεί φέτος αλλά από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Με τις Σχολές και ειδικά την Σχολή Ευελπίδων να έχει τεράστια προβλήματα είναι μάλλον άκαιρο και επικίνδυνο το πείραμα της εξαίρεσης των ΑΣΕΙ από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το παρελθόν πράγματι δεν είναι ενθαρρυντικό για να αποφύγουμε την διασφάλιση της αντικειμενικότητας επιλογής όσω εισάγονται . Οι ιστορίες που έχουν να θυμούνται οι εν ενεργεία στρατιωτικοί πολλές και κάποιες μπορεί να μοιάζουν με…ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Μέχρι για υποψήφιο που …παρακοιμήθηκε και δεν πήγε να δώσει ένα μάθημα ,αλλά ως υιός πολιτικού έδωσε εξετάσεις …άλλη μέρα μόνος του έχουμε ακούσει.

Η αλήθεια είναι ότι το επιχείρημα πως πρέπει να επιλέγονται στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι πραγματικα θέλουν να κάνουν στρατιωτική καριέρα δεν είναι και τόσο ισχυροί. Όσοι εισάγονται στις Σχολές και δεν τους αρέσει η στρατιωτική ζωή παραιτούνται. Και ποιος στα 18 του χρόνια επιλέγει την εισαγωγή σε μία στρατιωτική σχολή χωρίς να του αρέσει η στρατιωτική ζωή.

dictyo.gr

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *