Α΄ Λυκείου: Από σήμερα οι εξετάσεις με θέματα από την Τράπεζα του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα και για περίπου 80.000 μαθητές της Α΄ Λυκείου, αφού για πρώτη φορά θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων. Επίσης για πρώτη φορά φέτος ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί σε μικρό ποσοστό για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων δεν θα εφαρμοστεί στα Εκκλησιαστικά Λύκεια, στα Λύκεια Ειδικής Αγωγής, στα λύκεια μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων, όπως επίσης και στα ελληνικά λύκεια του εξωτερικού.

Οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς μπορούν να κάνουν κλικ εδώ για να δουν τις λύσεις των θεμάτων της Τράπεζας. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Τράπεζα θα εμπλουτιστεί και με νέα θέματα για την Α΄ Λυκείου, αλλά θα προστεθούν και θέματα για τη Β΄ τάξη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προβλέπει ότι ο διευθυντής και οι καθηγητές κάθε σχολείου θα πραγματοποιήσουν κλήρωση για το 50% των θεμάτων από τα θέματα της Τράπεζας δύο ώρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Μάλιστα μόνο για φέτος, προβλέπεται επιπλέον κλήρωση αν ένα μάθημα δεν έχει διδαχθεί στους μαθητές φέτος, εφόσον υπάρχουν απόλυτα αιτιολογημένοι λόγοι.

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *