Ένταση και καταλήψεις για το λουκέτο στο Λύκειο της Λάρυμνας - Η αστυνομία φυλάει το σχολείο!

«Δεν πάμε στο Μαρτίνο λένε μαθητές και γονείς...»

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου στη...
Λάρυμνα τελούσε υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες από τους μαθητές και τους γονείς που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείο να κλείσει οριστικά από φέτος τις Λυκειακές τάξεις και οι 40 μαθητές να μετακινηθούν στο Λύκειο του Μαρτίνου.

Στις 2:00΄ τα ξημερώματα η αστυνομία, με εντολή Εισαγγελέα, πήγε αιφνιδιαστικά στο σχολικό συγκρότημα και άλλαξε το λουκέτο που είχαν βάλει οι μαθητές και έβαλε καινούργιο.

Αυτή την ώρα οι μαθητές και οι γονείς είναι έξω από το σχολείο και απέναντι από τους αστυνομικούς, που το φυλάνε για να μην γίνει εκ νέου κατάληψη. 

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία των κατοίκων από τη Λάρυμνα έρχεται στη Λαμία για συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρο Πιλιτσίδη σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Το λύκειο της Λάρυμνας έχει 40 παιδιά, ενώ του Μαρτίνου 19 παιδιά. Είναι μια άδικη και απαράδεκτη απόφαση. Ας μας απαντήσει το υπουργείο γιατί σε άλλες περιοχές δεν εφαρμόζει την απόφαση του 2011, όπως θέλει να κάνει στο δικό μας σχολείο;», δήλωσε αγανακτισμένος ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Need Text

 

Posted in ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *